Залізничники України та Молдови обговорили перспективи розвитку повідомлення ділянки Березине – Басарабяска

full 80x80 - Залізничники України та Молдови обговорили перспективи розвитку повідомлення ділянки Березине - Басарабяска
“Укрзалізниця” оприлюднила інформацію про стан залізничної галузі на 1 жовтня 2016 року
21.10.2016
photo 167993 80x80 - Залізничники України та Молдови обговорили перспективи розвитку повідомлення ділянки Березине - Басарабяска
“Укрзалізниця” збільшила перевезення зернових вантажів, що на 12,6%
16.11.2016

Проект будівництва (оновлення) колії на ділянці Березине – Басарабяска в стадії підготовки і до кінця 2016 р буде виконано 6 км капітального ремонту колії на ділянці Арциз – Березине. Про це стало відомо під час зустрічі представників ПАТ “Укрзалізниця” та ДП “Залізниця Молдови”.
У нараді взяли участь начальник Департаменту розвитку і технічної політики ПАТ “Укрзалізниця” Володимир Шиш, начальник регіональної філії “Одеська залізниця” УЗ Григорій Бойко; з молдовської сторони – заступник генерального директора з технічного обслуговування і ремонту Мирон Гагауз, заступник генерального директора з комерційної роботи Григорій Кондураке, та інші представники керівництва обох залізниць.
Для стикування залізничного шляху України і Республіки Молдова на держкордоні вже отримані координати в системі координат “MOLDREF” (єдина система координат Республіки Молдова для всіх видів геодезичних, картографічних, кадастрових робіт). Обидві сторони констатували можливість організації спільного пункту обліку переходу поїздів і передачі вагонів з заміною локомотива на станції Басарабяска. Після відкриття міждержавного переходу Березине – Басарабяска сторони підтвердили можливість організації пасажирського сполучення на ділянці Арциз – Басарабяска – Рені.
Також стало відомо, що при організації перевезень вантажів через ділянку Арциз – Басарабяска в напрямку порту Рені та станції Галац зменшується відстань, яку проходять потяги по території Молдови, з 240 до 127 км. Тому відбувається зниження провізних платежів по території Молдови, передбачається можливе перемикання вантажопотоку через станцію Березине. При цьому молдавська сторона гарантує зменшення тарифів пропорційно зменшенню відстані з метою зниження загальної вартості перевезень по території двох сторін на період окупності проекту.
Сторони домовилися про проведення виваженої тарифної політики з метою залучення додаткових обсягів перевезень вантажів.
Джерело: “Транспортний бізнес”